Hoe personeel van het restaurantpersoneel inhuren en onderhouden?

Hoe personeel van het restaurantpersoneel inhuren en onderhouden?

Leer hier de sleutels tot het aannemen en behouden van goed back-of-house personeel voor restaurants!

Geplaatst door Victor Delgadillo de 4 oktober 2022

Heeft u moeite met het aannemen van goed back-of-house personeel? Blijft uw BOH-personeel stoppen? Vind antwoorden in dit artikel!

Een veelvoorkomend probleem in restaurants over de hele wereld is het gebrek aan goed back-of-house personeel. Je kunt geen restaurant hebben zonder een goed team dat in de keuken staat - en goede zijn moeilijk te krijgen. Wat betreft de omloopsnelheid wijzen de meeste adviezen alle restaurants in dezelfde richting: het verbeteren van de efficiëntie. Maar dit is moeilijk en garandeert niet dat de omloopsnelheid zal dalen. Dus, hier is de gids die nuttig zal zijn om uw twijfels weg te nemen.

In dit artikel ga ik het met je hebben over:

  • Back-of-House-personeel en waarom ze een handjevol zijn, zelfs voor ervaren managers
  • De sleutels tot het inhuren van een goed back-of-house team voor uw restaurant
  • En de praktijken die u zou moeten gebruiken om de omloopsnelheid te verlagen

Als je dit artikel hebt gelezen, heb je een beter begrip van de problemen achter het hebben van een inefficiënt BOH-team. Hopelijk helpen we u met het bedenken van oplossingen op basis van uw specifieke scenario. Laten we graven!

Hier is waarom u goed keukenpersoneel moet hebben

restaurant back-of-house personeel

Back-of-house personeel is elke medewerker achter de toonbank , en meestal diep in de keuken, afhankelijk van de manier waarop u uw restaurant heeft georganiseerd. Zij zijn degenen die ten minste 50% van de klussen in een restaurant uitvoeren – tenminste op de specifieke locatie. Ik zal in dit artikel geen details geven over posities, maar bekijk de organigrammen die we hebben gemaakt om dat te dekken.

Verschillende zaken zorgen ervoor dat het back-of-house personeel voor extra problemen zorgt. Maar het diepste probleem is het wervingsproces van de mensen die uw keuken gaan runnen - een centrale plaats in uw restaurant. Sommige eigenaren en managers besteden weinig aandacht aan dit proces en geven meer om het invullen van vacatures. Maar de waarheid is dat elke positie in de keuken van uw restaurant van vitaal belang is.

Dat komt omdat het de back-of-house medewerkers zijn die omgaan met:

  • Keuken apparatuur
  • Inventaris
  • Sanitair en organisatie van de keuken
  • Soms komen ze met ideeën voor nieuwe gerechten of presentaties
  • Ze werken in een gevaarlijke omgeving en staan lang op
  • En ze houden ook contact met de FOH-medewerkers

Daarom moet u bekwame, deskundige en ook professionele mensen inhuren. Het punt is dat je niet altijd mensen zult vinden die aan alle eisen voldoen. Bovendien is er geen manier om de slechte reputatie van koks te verbergen omdat ze een beetje egocentrisch zijn - reken daar maar op. Hieronder deel ik de sleutels tot het vinden van goede werknemers om de cyclus te doorbreken die je hier heeft gebracht.

Sleutels tot het inhuren van geweldig keukenpersoneel voor een restaurant

chef-kok die een gerecht professioneel platlegt

Je hebt dus mensen nodig die aan veel vereisten voldoen om deel uit te maken van je team, en je hebt ze nu nodig. Er zijn echter een paar dingen waar je rekening mee moet houden voordat je aan de zoektocht begint om het ultieme team in te huren.

Beoordeel eerst de behoeften van het keukenpersoneel van uw restaurant

Om de behoeften van uw restaurant te beoordelen, moet u deze drie vereenvoudigde stappen uitvoeren:

  • Wees je bewust van het type restaurant dat je hebt!
  • Antwoord: Welke eigenschap moet de werknemer volgens het type restaurant hebben? Om dit te vereenvoudigen, laten we zeggen dat ze vaardigheid, kennis, aanpassingsvermogen, samenwerking en professionaliteit zijn
  • Antwoord: Over welke eigenschappen heb je controle?

Deze laatste vraag kan u in verwarring brengen, dus laat me het toelichten. Afhankelijk van het antwoord op de tweede vraag, heb je wat lege plekken die je moet invullen om een goed team op te bouwen.

Ik zal je een paar voorbeelden geven

Stel dat u een fastfoodrestaurant heeft en u wilt dat uw nieuwe medewerkers zich kunnen aanpassen en goed kunnen samenwerken. De lege ruimtes zouden zijn:

  • Vaardigheid
  • Kennis
  • En professionaliteit

Dat zijn de eigenschappen waar je controle over moet hebben. Hoe? Door onboarding en training! Het is belangrijk om het restauranttype te kennen, omdat je op die manier weet met welke gebieden of eigenschappen je die nieuwe werknemers kunt helpen.

  • Als u een gastronomische ervaring in uw restaurant aanbiedt, kan het inhuren van onervaren koks een slecht idee zijn. Je hebt ze waarschijnlijk nodig om op zijn minst enige ervaring te hebben.
  • Als je een fastfoodrestaurant hebt, heb je wat speelruimte om onervaren werknemers aan te nemen. Zorg ervoor dat u beoordeelt of ze voldoen aan enkele vereisten, zoals aanpassingsvermogen, samenwerking of zelfs professionaliteit!

Natuurlijk zullen niet al uw behoeften worden gedekt door deze eigenschappen, en misschien heeft u een ander type restaurant. Daarom moet u goed nadenken over deze stappen voordat u verder gaat.

Nu komt het wervingsproces

chef's cv en sollicitatieproces

Het wervingsproces voor back-of-house personeel is een beetje anders dan dat van front-of-house personeel . U kunt zich concentreren op het hebben van een interne psychologische evaluatie of op het lezen van mensen op basis van uw ervaring. U kunt een van deze bereiken door een expert te worden. Dat is niet aan te raden, zeker niet als je je geen zorgen wilt maken over alle details. U kunt ook een specialist inhuren die ervoor kan zorgen.

  • Het kan in de vorm zijn van een ervaren restaurantmanager of chef-kok die mensen kan lezen en een team kan bouwen.
  • Of in de vorm van een HR-specialist die weet hoe hij het psychologische evaluatieproces moet aanpakken.

Beide manieren kunnen u naar succes brengen! Je moet je wel aan de formule houden. Houd rekening met de behoeften van uw restaurant. Ook zijn de zaken anders als u mensen aanneemt voor een nieuw restaurant of een bestaand restaurant.

Als je keukenpersoneel inhuurt voor een bestaand restaurant, moet je extra stappen ondernemen

Het beste deel van het hebben van een nieuw restaurant is dat u al uw personeel vanaf nul kunt aannemen . Door de eerder genoemde sleutels toe te passen, kun je een geweldig back-of-house team vormen. Als je mensen aanneemt voor een bestaand restaurant, zijn er nog een paar stappen die je moet nemen:

  • U moet rekening houden met uw huidige back-of-house personeel
  • Analyseer de sterke en zwakke punten die ze als team hebben
  • En bedenk de beste methoden die u kunt gebruiken om nieuwe leden aan te passen

Dit is geen gemakkelijke taak, omdat het essentieel is om uw restaurant draaiende te houden en kostbare fouten, teamonderbrekingen en meer te voorkomen.

Hoe het personeelsverloop in de back-of-house te verminderen?

boze chef-kok die op het punt staat te worden ontslagen of gestopt

Nu je een team met veel potentie hebt opgebouwd, kun je je concentreren op het terugdringen van het personeelsverloop, wat van vitaal belang is omdat we niet zo ver verwijderd zijn van het personeelstekort . Maar vrees niet, er zijn verschillende tips die je kunt toepassen. Het beste is dat je ze in elk restaurant kunt toepassen, dus zorg ervoor dat je aantekeningen maakt.

1. Pas zacht management of leiderschap toe

Als u niet bekend bent met deze termen, bedoelen ze alleen het behandelen van werknemers, nou ja, niet alleen als werknemers. Je moet ze zien als mensen die willen groeien, leren en een respectabel inkomen willen verdienen met de ervaring. Natuurlijk proberen sommige mensen gewoon van hun werk te leven, en dat is ook goed. Maar met de juiste prikkels kun je iemands mentaliteit veranderen.

2. Beschrijf de taak

Een ander belangrijk onderdeel om dit te bereiken, is het goed beschrijven van de functie.

  • Beloof een respectabel inkomen
  • Beloof welverdiende steun en hulp wanneer nodig
  • Beloof flexibiliteit en groei!
  • En waarom niet, je kunt ook vriendschap en gemeenschap beloven

Maar hef die beloften natuurlijk met je knieën op en zorg ervoor dat je ze kunt nakomen als werknemers zich aan hun deel van de deal houden. Als u dit doet, kunt u de veelvoorkomende problemen voor hoge omloopsnelheden verminderen:

  1. Lage lonen
  2. Slechte arbeidsomstandigheden en milieu
  3. En slechte behandeling

Dit wordt ook wel een emotioneel salaris genoemd, wat naar huidige maatstaven veel beter is.

3. Onboarding, trainingsprogramma's, cursussen en meer groeimogelijkheden

ervaren chef-kok die lesgeeft en een andere kok helpt

Zorg ten slotte voor goede onboarding- en trainingsprogramma's. Deze kunnen u helpen de onvolkomenheden van uw team glad te strijken. Ze kunnen ervoor zorgen dat uw personeel zich gewaardeerd en gerespecteerd voelt en alsof ze meegroeien met de functie. Dit zorgt ervoor dat ze teruggeven aan uw restaurant, met meer moeite werken en zich er door dik en dun aan houden. Zolang u uw medewerkers gemotiveerd en gelukkig houdt, zal uw restaurant een niet te stoppen kracht zijn!

Als je eenmaal een goed team hebt, kun je je gaan richten op efficiëntie

een efficiënt restaurant is een winstgevend restaurant

U moet zich concentreren op efficiëntie op een manier die niet overweldigend of overdreven ingewikkeld is. Daarom raden we aan om te beginnen met het standaardiseren van de manier waarop dingen in de keuken werken. U kunt standaardiseren:

  • Het contact met het FOH-team. Dit is essentieel!
  • Het proces van het bereiden van gerechten
  • De verschillende communicatiekanalen als je afhaal, bezorging, online verkoop of allemaal aanbiedt
  • Optimaliseer het opnemen van bestellingen zodat ze allemaal duidelijk zijn zodra ze de keuken bereiken
  • En nog veel meer

Dit klinkt misschien als een enorme taak. Maar het goede nieuws is dat je dat allemaal kunt bereiken met Waiterio's POS ! Waiterio is een zeer gestroomlijnde benadering van restaurantbeheer die u kan helpen de klus te klaren.

Hoe weet u of uw back-of-house personeel goed genoeg is?

Nu u denkt dat alles op zijn plaats is, hoe kunt u dan zien of het voor iedereen werkt? Dat omvat:

  • Alle leden van het back-of-house personeel
  • Het FOH-personeel
  • Administratief personeel, en meer.

De dagelijkse leiding kan daarbij helpen, maar soms kan het te veel worden. Dat is bij het maken van enquêtes over werktevredenheid . Slechts een paar vragen en een goed opgebouwd vertrouwen met alle medewerkers van uw restaurant kunnen u veel vertellen over hoe uw medewerkers over hun positie denken. Vraag naar hun salaris, rooster, flexibiliteit en comfort in de werkomgeving . En laat wat ruimte over voor suggesties als je open bent. U kunt het uw klanten ook vragen via klanttevredenheidsonderzoeken, want een efficiënt BOH-personeel voldoet ook aan de behoeften en smaak van uw klanten!

Dus, is uw back-of-house personeel top, of moet het worden verbeterd?

Laat uw levensmiddelenbedrijf groeien met Waiterio POS

Sluit je aan bij 40.000 restaurants die het oberio-verkooppuntsysteem gebruiken

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Gratis download

Recente artikelen