Vrei să creezi un slogan și un logo uimitor pentru restaurantul tău?
Când treci prin oraș, poți vedea sigle ale restaurantelor și tot felul de afaceri pe drum, pe bannere, pe fluturași și multe altele. Același lucru este valabil și pentru sloganuri - acea frază care îți amintește care afacere are cele mai bune aripi sau care restaurant este o opțiune vegană bună.
Dacă aveți un restaurant sau dacă doriți să deschideți unul, s-ar putea să vă întrebați la un moment dat despre siglele restaurantului.
În acest articol vă voi spune despre:
- Ce sunt logo-urile și sloganurile
- Importanța logo-urilor restaurantelor
- Importanța sloganurilor restaurantelor
- Câteva sfaturi pentru a crea cele mai bune logo-uri pentru restaurante
- Și câteva idei pentru a putea crea cel mai bun slogan pentru afacerea ta.
Acest articol va fi foarte util pentru a sti daca ar trebui sa creezi un logo pentru afacerea ta, daca ar trebui sa iti schimbi logo-ul actual si mai multe despre acest aspect al identitatii vizuale a restaurantului tau.
Să începem!
Ce sunt siglele restaurantelor?
În primul rând, aș dori să încep acest articol cu elementele de bază — ce este un logo?
Probabil că știți deja ce este un logo în practică, deoarece toți am fost instruiți să recunoaștem siglele companiilor internaționale, precum McDonald's, Pepsi, Coca-Cola sau Ford.
Cu toate acestea, este mult mai mult decât un simplu instrument de imagine sau de marketing. De fapt, un logo înseamnă multe lucruri:
- Un logo este povestea afacerii tale rezumată într-un design cu elemente specifice.
- Este marca comercială care vă va reprezenta afacerea în mintea consumatorilor - nu doar în mintea publicului dvs. țintă.
- Și este, de asemenea, imaginea care va face ca afacerea dvs. să rezoneze cu publicul țintă.
Desigur, este de la sine înțeles că un logo este o parte crucială a strategiei de marketing și de branding.
Tipuri de logo-uri
De menționat că există și diferite tipuri de logo-uri în funcție de compoziția lor. Acestea sunt cele mai utilizate:
- Semne de cuvinte: cuvinte care servesc drept marca companiei. Exemplu: Google.
- Combinate: acestea sunt cuvinte și imagini folosite în același timp, dar asta vă oferă mai multă versatilitate, deoarece cuvintele nu fac parte din imagini. Exemplu: Spotify.
- Simboluri: acestea sunt imagini care reprezintă individual marca. Exemplu: Apple.
- Embleme: Acestea sunt modele care folosesc imagini sau elemente grafice împreună cu cuvinte, dar cuvintele sunt o parte integrantă a designului. Exemplu: Starbucks.
Restaurantul dvs. poate folosi oricare dintre aceste tipuri de logo-uri - există și alte tipuri - atâta timp cât designurile lor rezonează cu adevărat cu marca companiei dvs.
Importanța logo-urilor restaurantelor
Importanța logo-ului restaurantului tău depășește de fapt utilizarea sa. Da, este vorba despre imaginea pe care brandul tău o va reprezenta peste tot, de la bannerul sau reclama restaurantului tău până la rețelele tale de socializare.
Dar, de asemenea, un logo este vital pentru afacerea ta, deoarece este ceea ce îl va face recunoscut printre mii de companii care concurează pentru expunerea pe piață.
Adevărata importanță a logo-ului dumneavoastră este unicitatea acestuia .
Este important și pentru ideile sau informațiile pe care le transmite despre afacerea ta.
Un logo care este în conformitate cu strategia de branding și marketing a restaurantului dvs. poate fi piesa lipsă pentru ca ambele strategii să fie eficiente.
Dacă nu investiți timp, efort și bani într-un logo de înaltă calitate pentru afacerea dvs., restaurantul dvs. poate suferi numeroasele ramificații ale unei decizii slabe de identitate vizuală.
De exemplu, este întotdeauna posibil ca logo-ul dvs. să facă publicul să înțeleagă că restaurantul dvs. are o temă specifică care nu face de fapt parte din afacerea dvs.
Acest lucru poate determina restaurantul dvs. să primească clienți confuzi, care nu fac parte din publicul dvs. țintă, deoarece restaurantul dvs. a fost pierdut în traducere la proiectarea siglei .
Amintiți-vă că logo-ul restaurantului dvs. este posibil prima interacțiune a publicului dvs. cu restaurantul dvs. și, dacă este unic și impresionant, va rămâne în mintea celor care vă vor deveni mesenii.
Odată ce ați consolidat ceea ce se află în spatele logo-ului dvs. - servicii incredibile, o poveste despre originea restaurantului dvs., mâncare care vă taie respirația și multe altele - clienții dvs. vor învăța să vă recunoască logo-ul ca o sursă de emoții pozitive.
Pe scurt, vei face ca logo-ul tău să provoace emoții .
Sfaturi pentru a crea cele mai bune sigle pentru restaurante
Acum că știi importanța de a avea un logo bun în restaurantul tău, este timpul să începi să creezi logo-ul perfect pentru afacerea ta.
Trebuie remarcat faptul că acest ghid nu vă va ajuta să proiectați un logo .
De fapt, după cum veți citi mai târziu, vă recomand 100% să căutați un bun designer grafic care să se ocupe de a vă ajuta să definiți identitatea vizuală a restaurantului dvs.
Acestea fiind spuse, acest scurt ghid vă va ajuta să înțelegeți mai bine procesul de creare a unui logo și elementele pe care ar trebui să le luați în considerare pentru a crea unul incredibil pentru afacerea dvs. În plus, va fi de mare ajutor pentru designerul tău grafic dacă te-ai gândit deja la toate aceste detalii.
1. Luați în considerare istoria afacerii dvs., idealurile sale și obiectivele sale
Primul lucru pe care ar trebui să-l luați în considerare nu este cu adevărat despre marketing sau design, este de fapt despre branding. Vă invit să citiți articolul meu despre marketing și branding pentru restaurante, astfel încât să înțelegeți mai bine brandingul și cum să creați o strategie de branding pentru afacerea dvs.
Istoria restaurantului dvs., idealurile sale, obiectivele sale și mai multe elemente ale mărcii dvs. trebuie luate în considerare atunci când vă creați logo-ul.
Logo-ul dvs. trebuie să transmită idei specifice despre afacerea dvs., așa că definirea care sunt cele mai importante idei pe care doriți să le transmiteți este vitală pentru a crea un logo bun.
Acestea sunt întrebări importante pe care să ți le pui:
- Care este originea restaurantului tău?
- Care sunt idealurile pe care le menții în restaurantul tău?
- Viziunea, misiunea și valorile restaurantului dvs.
- Ce diferențiază restaurantul tău de sutele sau miile de restaurante din orașul tău?
- Cum este vocea brandului tău? Este relaxat, casual, jucăuș? Sau este formal, sofisticat, de elită?
- Ce ar trebui să comunice logo-ul tău?
2. Studiază piața
Studierea identității vizuale a altor afaceri este foarte utilă pentru a recunoaște detaliile specifice ale elementelor utilizate în designul lor. Este o idee bună pentru că astfel eviți să folosești elemente care au fost deja folosite în alte afaceri, ceea ce face logo-ul afacerii tale mai unic.
De asemenea, vă va ajuta să identificați tendințele de design pe piața locală - este chiar o idee bună să studiați afaceri care nu sunt concurența dvs. și care sunt în afara nișei dvs.
Nu vrei ca logo-ul restaurantului tău să semene cu cel al oricărei afaceri locale sau al unei afaceri cu o reputație proastă din greșeală!
3. Luați în considerare publicul țintă
Este întotdeauna important ca afacerea dvs. să rezoneze într-un fel cu publicul țintă, deoarece acest lucru va facilita interacțiunile, va promova interacțiunile cu publicul potrivit și multe altele.
Prin urmare, este o idee bună să vă cunoașteți foarte bine publicul țintă.
De fapt, unul dintre primele lucruri pe care le-am menționat în articolul publicitar al restaurantului este că ar trebui să faci o cercetare de piață cât mai curând posibil.
Este ceea ce vă va ajuta să vă cunoașteți publicul țintă și să vă creați un profil de buyer persona, care ar trebui să definească și alte aspecte ale afacerii dvs. pe lângă logo-ul dvs.
4. Utilizarea logo-ului dumneavoastră
Un aspect care este esențial pentru a crea un logo bun este că este ușor de utilizat în diferitele medii sau canale ale restaurantului tău. Pentru un restaurant, acestea ar fi:
- Panouri publicitare, bannere, broșuri și mai multe tipuri de marketing tradițional.
- Pahare, șervețele, farfurii, cutii de livrare și multe altele cu logo-ul tău.
- Retele sociale.
- Site-uri web.
- Aplicații.
- Și strategii de email marketing.
De ce este important să luați în considerare acest lucru? Ei bine, este întotdeauna o idee bună să menții imaginea vizuală a restaurantului tău consistentă pe toate canalele sale. Acest pas vă va ajuta pe designerul dvs. grafic să creeze un logo care este ușor vizibil și ușor de recunoscut în toată lumea.
Acum aveți nevoie doar de un designer grafic bun pentru a vă materializa logo-ul
Obținerea unui designer grafic bun care să se ocupe de crearea logo-ului și de a vă ajuta să vă definiți identitatea vizuală este o provocare interesantă pe care trebuie să o faceți cu mentalitatea potrivită.
Este ușor să crezi că orice designer îți poate proiecta logo-ul — din punct de vedere tehnic, așa este. Dar, adevărul este că ar trebui să cauți atribute și abilități specifice:
- Căutați designeri care au experiență în proiectarea logo-urilor restaurantelor. Acest lucru este foarte important, mai ales că dacă au experiență, vei cunoaște bunele practici de design pentru această nișă specifică.
- Că știu despre cele mai recente tendințe în design.
- De asemenea, este o idee bună să alegeți designeri locali, mai ales dacă sunt familiarizați cu tendințele locale de design de logo.
- Creați un rezumat ținând cont de toate detaliile din listă. Acest lucru va fi foarte util pentru un designer pentru a înțelege cu adevărat de ce aveți nevoie și poate crea un logo care să se potrivească nevoilor dumneavoastră.
Rețineți că nu menționez nimic despre costul designerilor - de fapt, costul unui design bun este relativ. Dacă credeți că va merita să colaborați cu un anumit designer după ce ați studiat candidații, este o idee bună să vă adaptați la cost . La urma urmei, este foarte dificil să pui o valoare obiectivă creativității.
Dacă nu puteți, ar fi mai bine să vă redefiniți parametrii de proiectare, bugetul pentru proiect și să găsiți un designer competent cu asta în minte.
Ce este un slogan/slogan?
Un slogan este o scurtă frază captivantă care călătorește împreună cu identitatea mărcii dvs. și în strategia dvs. de marketing. Scopul unui slogan este de a face mai ușor pentru publicul tău să simtă emoțiile pe care vrei să le simtă despre mâncarea din restaurantul tău sau experiența pe care o oferă. În plus, acestea sunt externe și se aplică direct publicului țintă.
Este important să diferențiezi sloganul de motto-ul companiei
Un motto de companie este o frază, poate puțin mai lungă decât sloganul, care rezumă idealurile din spatele mărcii. Poate fi aplicat intern, ca parte a brandului dumneavoastră intern , în pregătirea angajaților dumneavoastră pentru a promova idealurile restaurantului dumneavoastră.
Importanța sloganurilor restaurantelor
Sloganurile restaurantelor sunt importante pentru că sunt o modalitate de a-ți educa mesenii sau de a stimula emoții favorabile față de afacerea ta.
În plus, acestea joacă un rol foarte asemănător cu cel al logo-ului tău în branding-ul restaurantului tău, deoarece facilitează identificarea afacerii tale cu ajutorul cuvintelor cheie.
De exemplu, „ (para pa pa paaa) I’m lovin’ it ” este unul dintre cele mai influente sloganuri/jingle-uri din cultura populară – și fără a menționa despre ce companie este, probabil că știți deja.
În unele cazuri, sloganele sunt temporare, deoarece sunt utilizate împreună cu o campanie de branding și numai în timp ce aceasta este difuzată.
Acest lucru le face un instrument foarte versatil pe care îl puteți modifica dacă este necesar.
Cum să creezi cele mai bune sloganuri pentru restaurante
Crearea de sloganuri este foarte importantă, dar și destul de simplă - totul este despre creativitate și alinierea sloganului cu strategia și obiectivele tale de marketing.
Într-un fel, un slogan este titlul unei astfel de strategii.
De ce? Pentru că un slogan este prima întâlnire a publicului țintă cu campania în general.
De exemplu, dacă doriți să creați o campanie de marketing cu scopul de a vă stabili restaurantul ca o opțiune low-cost în zona dvs., sloganul dvs. de afaceri nu ar trebui să fie ceva de genul „chiar taxăm pentru șervețele”.
Evident, ar trebui să plătești șervețele, dar ideea este că nu trebuie să contrazici obiectivul campaniei tale cu acțiunile și identitatea mărcii tale.
Totul trebuie să funcționeze la unison pentru ca acesta să aibă sens și să fie atractiv pentru consumator.
Aceștia sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a crea cele mai bune sloganuri pentru campaniile tale de marketing:
1. Studiați-vă publicul țintă și persoana cumpărător
Din nou, este vital să vă gândiți la publicul țintă și la persoana cumpărătorului, deoarece ei sunt cei care vor defini limbajul și vocea pe care le veți folosi în sloganul dvs. - și în toată strategia dvs. de marketing și branding.
2. Gândiți-vă la efectul pe care doriți să îl provocați
Gândiți-vă la felul în care doriți să se simtă publicul atunci când vă aud sau vă citesc sloganul.
- Vrei să râdă?
- Vrei să fie mutați?
- Vrei să se simtă curioși?
Acest lucru vă va ajuta să vă tonificați mai bine sloganul pentru a obține reacția dorită.
3. Brainstorming
Notează câteva idei utile de sloganuri care țin cont de pașii de mai sus.
Este timpul să vă puneți creativitatea la lucru și să faceți brainstorming!
Asigurați-vă că ideile dvs. sunt, de asemenea:
- Mic de statura.
- Memorabil
- Ușor de citit și fără cuvinte complexe.
- Unic.
- Și că transmit mesajul corect.
Puteți invita oricând oameni să vă ajute să creați sloganul perfect pentru restaurantul dvs. — mai multe capete, mai multe idei!
4. Testează-ți ideile
Vă puteți testa ideile în mai multe moduri. Cu focus grupuri, sondaje și multe altele.
De asemenea, dacă folosești metode plătite pentru a evalua performanța sloganului tău, este o idee bună să adaugi și alte elemente la studiu, cum ar fi logo-ul tău sau diverse propuneri de logo pentru restaurantul tău.
Acest lucru vă va ajuta să recunoașteți cele mai bune idei pe care le-ați gândit.
Este recomandat ca daca ai avut multe idei sa reduci numarul de sloganuri la un numar mic.
Le puteți testa oricând împreună cu prietenii, familia și partenerii pentru a decide.
Începeți să vă folosiți sloganul!
Odată ce te hotărăști, este timpul să-ți răspândești sloganul pe toate canalele restaurantului tău, împreună cu logo-ul tău și alte elemente ale brandului tău, astfel încât să începi să creezi o asociere în mintea consumatorului.
Si asta e! Nu poți studia cu adevărat performanța sloganului tău în mod direct, dar trebuie să studiezi rezultatele strategiei tale de marketing, ale campaniei specifice sau ale strategiei de branding.
Amintiți-vă că ar trebui să lăsați ceva timp să treacă înainte de a decide să vă schimbați din nou logo-ul și sloganul.
Logo-ul și sloganul restaurantului dvs. sunt scrisoarea de intenție
Logo-ul și sloganul restaurantului tău sunt probabil primele interacțiuni vizuale și scrise pe care le va avea un restaurant cu restaurantul tău.
Prin urmare, este vital ca restaurantul tău să aibă un slogan bun și un logo bun din prima zi.
De fapt, un rezumat al branding-ului noului tău restaurant ar trebui să facă parte din planul de afaceri al proiectului tău .
Dacă ai un restaurant cu ceva timp pe piață, reține că întotdeauna este posibil să-ți schimbi sau să-ți evoluezi imaginea treptat pentru a evita înstrăinarea clienților fideli.
În cele din urmă, înainte de a vă aventura să vă creați propriul logo, căutați ajutor sau sfaturi de la un designer grafic profesionist. Astfel vei obține cele mai bune rezultate!
Deci, este logo-ul tău destul de minunat?