Noii proprietari de restaurante, taverne, restaurante de cartier și alte unități de alimentație publică au abordări diferite ale bucătăriei și creează o atmosferă atrăgătoare pentru clienții lor. Cu toate acestea, prima regulă se aplică întotdeauna și pentru activitățile culinare, și anume faptul că administrați o afacere. Indiferent cât de mult vă place mâncarea, gătitul sau interacțiunea cu clienții, trebuie să vă gestionați operațiunile comerciale în mod strategic.
Cele mai bune afaceri cu produse alimentare fac ca afacerea cu produse alimentare să arate ușor, deoarece proprietarii sau managerii se pregătesc ca și cum ar fi intrat în luptă. Misiunea este de a oferi o experiență excelentă fiecărui client, care include crearea unui ambient potrivit în sala de mese, încurajarea camaraderiei în rândul oaspeților și livrarea de mâncare excelentă. Iată opt sfaturi pentru administrarea unei noi afaceri în domeniul alimentației publice:
1. Cercetează aspectele de afaceri privind deschiderea unui restaurant nou
Există multe detalii privind planificarea afacerilor înainte de a deschide restaurantul, dar nu este posibil să le acoperiți pe toate în acest articol. Cu toate acestea, costurile și locația sunt aspecte critice întotdeauna.
Va trebui să cercetați cerințele legale pentru deschiderea oricărui tip de afacere restaurant în care intenționați să activați. Unele dintre domeniile cheie pe care trebuie să le cercetați sunt:
- Ce fel de asigurare este necesară? Ce este recomandat pentru afacerea dvs. particulară?
- Ce permisiuni, licențe și înregistrări sunt necesare pentru a începe o afacere în domeniul alimentației publice în regiunea dvs.? Aceasta include obținerea autorizației pentru taxele de vânzare, obținerea de autorizații în domeniul sănătății, înregistrarea licenței dvs. de afaceri, înregistrarea unei licențe pentru servirea alcoolului (dacă este necesar) și înregistrarea la agențiile guvernamentale.
- Sistemul ERP și software-ul POS pot automatiza multe sarcini și pot crește vânzările, deci trebuie să decideți ce software doriți să utilizați pentru afacerea dvs.?
- Cum vă veți gestiona sarcinile de contabilitate, salarizare și raportare?
- Care sunt problemele de securitate cu care te-ai putea confrunta?
- Vei servi alcool, vin și / sau bere? Cum veți asigura respectarea reglementărilor guvernamentale și cum veți preveni răspunderea?
2. Planificați conceptul principal
Va trebui să alegeți un concept / tip pentru restaurantul sau afacerea dvs. cu produse alimentare. Aici vorbim despre întregul plan pentru restaurantul dvs. Acesta include totul despre restaurantul dvs., de exemplu.
- Numele restaurantului
- Tipul de servire/de restaurant (Dining Fine, Familie, Fast food, Cafenea, Food truck)
- Decor și ambianță în restaurant
- Specificul bucătăriei restaurantului și meniul
Trebuie să alegeți acest lucru în funcție de o varietate de factori, cum ar fi locația, bugetul etc. Pentru a afla mai multe, consultați acest articol despre alegerea unui concept de restaurant.
Tema restaurantului dvs. este, de asemenea, importantă, deoarece face restaurantul dvs. special. Alegeți o temă în funcție de locația dvs. și de clienții vizați.
3. Acceptați comenzile online
În zilele noastre, clienții cercetează deseori unitățile de luat masa pe internet înainte de a le vizita. De aceea, postarea meniului dvs. online este esențială. De asemenea, verifică recenziile online ale unității dvs. înainte de a vă vizita.
Acesta este motivul pentru care este important să vă înregistrați compania alimentară pe „Compania mea pe Google”. De asemenea, ar trebui să le cereți prietenilor și membrilor familiei dvs. să posteze câteva recenzii de 5 stele pentru restaurantul dvs.
Mai multe restaurante acceptă acum comenzi online pentru a-și dezvolta afacerea. Acest lucru este foarte important, mai ales după pandemia globală. Acest lucru se datorează faptului că tot mai mulți clienți comandă mâncare online.
Pentru a începe să primiți comenzi online, va trebui să aveți un site web care să accepte comenzi online. Acest proces este puțin complicat, deoarece construirea și întreținerea unui site web nu este o sarcină ușoară. Dar în zilele noastre există opțiuni software puternice care vă fac acest proces ușor . De exemplu. Constructorul de site-uri web pentru restaurante Waiterio poate construi și întreține automat un site web pentru afacerea dvs. alimentară.
În acest fel, puteți începe să primiți comenzi online și să vă creșteți semnificativ veniturile din afaceri.
4. Adaptați-vă cu tendințele culinare actuale
Mulți proprietari de restaurante noi au un plan clar și concret pentru restaurantul lor. Dar amintiți-vă, conduceți o afacere restaurant care se adresează diferitelor tipuri de oameni. Pentru o afacere de succesul vorbim despre gradul de satisfacere a unei game de clienți cu gusturi și preferințe diferite.
Acesta este motivul pentru care un manager de restaurant inteligent ar trebui:
- Să ofere atât specialități culinare scumpe, cât și accesibile
- Să includă preparate sănătoase în meniu
- Să ofere mâncăruri vegane / vegetariene pentru a satisface clienții care preferă o dietă vegană sau vegetariană
- Să accepte comenzi speciale pentru persoanele care urmează o dietă specială
A fi flexibil și adaptabil este necesar pentru afacerea în domeniul alimentației publice
Tendințele culinare evoluează rapid, iar restaurantul de astăzi cere adesea articole mai sănătoase din meniu, preparate personalizate și chiar informații detaliate despre elementul de meniu.
Ar trebui să cercetați tendințele culinare naționale, internaționale și locale pentru a obține idei valoroase. Adaptați-vă în funcție de locația dvs. și de profilul clientului. Puteți, de asemenea, să vă uitați la meniurile celor mai bune restaurante pentru a obține mai multe informații.
Aflați ce opțiuni de luat masa sunt disponibile în zona dvs. și încercați să proiectați un meniu care să rezoneze cu localnicii, dar care să ofere ceva unic pe care concurenții dvs. nu îl oferă sau nu vor oferi.
5. Administrați restaurantul într-un mod organizat
Unitatea dvs. de servire a mesei - indiferent de bucătărie sau conceptul de servire a mesei - operează adesea cu o marjă de profit subțire. Deci, este esențial să controlați inventarul, risipa, furtul, dimensiunile porțiilor și managementul necorespunzător. Trebuie să calculați costul ingredientelor pentru fiecare dintre elementele din meniu. După calcularea costurilor cu mâncarea, puteți calcula marjele de profit ale restaurantului. Cu aceste date, puteți seta prețul corect pentru articolele din meniu.
Faceți clic pentru a afla totul despre costurile produselor alimentare și marjele de profit ale restaurantelor .
Inflația poate face ca elementele din meniu care sunt profitabile să producă în cele din urmă o pierdere. Acesta este motivul pentru care este important să vă actualizați prețurile în mod regulat. Creșterile mici ale prețurilor sunt mai ușor de acceptat de clienți decât creșterea bruscă și drastică a prețurilor.
Minimizarea deșeurilor și a risipei este o modalitate bună de a vă îmbunătăți profiturile fără a crește prețul. Este imposibil să eviți în totalitate risipa în bucătărie, dar este esențial să monitorizezi situația pentru a afla cum este generată această risipă. Dacă bucătarii sau personalul din bucătărie fac multe greșeli sau servesc porții de mâncare prea mari, va trebui să întreprindeți câteva acțiuni pentru a o controla.
Gestionarea unei afaceri cu produse alimentare poate îmbunătăți semnificativ marjele de profit ale restaurantului.
Pentru a asigura o funcționare sistematică, trebuie să:
- Aveți un sistem de contabilitate precis și fiabil
- Țineți o evidență a inventarului
- Implementați tehnici pentru reducerea risipei de alimente
- Urmăriți rapoartele de vânzări pentru a lua decizii strategice
Sfat : Este bine să utilizați un software de gestionare a restaurantului, deoarece face mai ușor să derulați operațiunile restaurantului dvs. într-un mod sistematic și eficient.
6. Angajați și gestionați personalul restaurantului dvs. în mod eficient
Gestionarea personalului este adesea cea mai mare problemă continuă pentru un manager de restaurant. De aceea, este important să stabiliți un sistem de management organizat pentru personalul restaurantului. Managerii restaurantelor de succes înțeleg că membrii personalului lor sunt esențiali, deoarece interacționează direct cu clienții și, de asemenea, pregătesc mâncarea.
Nevoile dvs. de personal vor fluctua în funcție de sezon, evenimente speciale, vreme, festivaluri locale, numărul de turiști și alți factori.
În mod normal, va trebui să:
- Angajați personal adecvat pe termen lung: răbdarea și temeinicia vă ajută să găsiți cel mai bun personal.
- Instruiți-vă personalul: acest proces durează ceva timp. Deci, este bine să angajați personal care să poată lucra pe termen lung pentru restaurantul dvs.
- Angajați personal temporar: în timpul perioadelor aglomerate sau în situații de urgență, trebuie să angajați personal temporar suplimentar.
De asemenea, trebuie să analizați aspecte precum salarii, beneficii, asigurări de sănătate și programare. Faceți câteva cercetări online cu privire la programarea angajaților, gestionarea salarizării și cerințele de reglementare guvernamnetală privind angajații.
7. Promovați-vă afacerea pe rețelele sociale
În zilele noastre, nu trebuie să vă bazați doar pe recomandările prietenilor și ale familiei pentru a vă promova afacerea în domeniul alimentației publice. Aveți opțiunile de a utiliza rețelele sociale și alte site-uri web pentru a vă promova afacerea dvs.
Acesta este motivul pentru care ar trebui să creați o prezență online pentru restaurantul dvs.
Dacă sunteți prea ocupat sau nu știți cum să începeți, puteți angaja un freelancer de pe „fiverr.com” sau „freelancer.com” pentru a vă construi canalele de marketing online. Trebuie să faceți acest lucru o singură dată și, în general, este foarte accesibil. Căutați servicii precum „SEO local”, „Google business”, „social media pentru afaceri” etc.
8. Construiți surse alternative de venit
Factori precum numărul de locuri, ratele de revenire a clienților și viteza de servire limitează adesea potențialul de venit pentru o afacere restaurant. De aceea, mulți antreprenori din industria alimentară creează alte fluxuri de venituri pentru afacerile lor alimentare. Iată câteva idei pentru a construi o sursă alternativă de venit pentru afacerea dvs.:
- Servicii de catering în incintă și în afara spațiilor comerciale
- Comenzi de transport
- Mâncăruri gătite în prealabil pentru auto-servire, cum ar fi prânzuri la cutie, sandvișuri la pachet etc.
- Produse alimentare conservate și ambalate
- Servicii de livrare (importanța serviciilor de livrare)
- Restaurantul are opțiunea de food truck
- Vânzări de mărfuri care ar putea include echipamente culinare, îmbrăcăminte cu sigla companiei, suveniruri turistice și articole ale echipei sportive locale
- Găzduirea de petreceri, întâlniri și evenimente speciale, cum ar fi degustări de alimente și vinuri
- Food truck-uri pentru a circula în diferite cartiere și pentru a vă extinde acoperirea
- Vindeți articole suplimentare, cum ar fi produse de patiserie, deserturi și pâine
Acestea sunt doar câteva dintre domeniile critice pe care trebuie să le luați în considerare atunci când deschideți un restaurant nou. Nu puteți face totul singur, deci va trebui să puneți în aplicare sisteme de contabilitate și software pentru automatizarea păstrării evidențelor contabile, completarea rapoartelor și monitorizarea performanței companiei.
Este important să identificați membrii personalului competenți pentru a delega responsabilitățile de conducere în mod egal între fiecare membru al personalului.
Bine ați venit pe blogul Restaurant Success, unde veți putea găsi informații critice despre deschiderea unui restaurant și gestionarea afacerii dvs.