Nu sunteți sigur cum să creați un regulament pentru restaurante?
Nu sunteți sigur ce reguli vă vor ajuta afacerea?
Reglementările sunt o parte importantă a oricărei afaceri, inclusiv a restaurantelor. Regulile sunt memento-uri care vă vor permite să evitați comportamente, acțiuni și altele care au un rezultat negativ sau dăunător pentru afacerea dvs.
În acest articol, vă voi spune despre:
- Importanța reglementărilor restaurantelor.
- Procesul de creare a regulilor într-un restaurant
- Cele mai importante reguli pe care trebuie să le ai în afacerea ta.
- Și altele
Regulile unui restaurant pot fi simple și au o influență foarte subtilă asupra afacerii sau pot fi cruciale pentru siguranța personalului sau a oaspeților tăi. Ai regulile corecte în restaurantul tău?
Află aici!
Tipuri de reguli și importanța regulilor unui restaurant
Regulile restaurantului sunt o serie de reguli pe care trebuie să le respecte fiecare dintre persoanele din organigrama afacerii tale .
Există diferite tipuri de reguli care variază în funcție de persoanele care trebuie să le respecte și de scopul lor. De exemplu:
- Reguli de siguranță pentru personalul din bucătărie.
- Reguli de siguranță pentru personalul de așteptare.
- Reguli de tratare a clienților pentru ospătari.
- Reguli pentru clienți.
- Reguli pentru utilizarea anumitor echipamente, cum ar fi cuptoarele industriale sau bucătăriile.
- Reguli pentru pauze.
- Reguli pentru anumite posturi, cum ar fi persoana responsabilă cu spălarea vaselor.
- Reguli pentru casierii.
- Reguli de curatenie in restaurant.
- Reguli generale de siguranță.
- Reguli de relații interpersonale ale angajaților.
- Reguli de prezentare personală pentru angajați.
Toate aceste reguli au un scop specific - evitarea greșelilor, evitarea accidentelor, îmbunătățirea coexistenței între angajați, îmbunătățirea tratamentului cu clienții și multe altele.
Nu poate exista organizare fără reguli, care include și restaurante.
De ce?
Pentru că un restaurant fără reguli este predispus la haos, accidente grave, servicii de proastă calitate, rotație mare a angajaților, fără sisteme de rezolvare a problemelor și multe altele.
Vă asigur că nu doriți ca restaurantul dvs. să fie în anarhie - crearea de reguli este cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru a o evita.
De asemenea, în multe cazuri, cele mai importante reguli sunt obligatorii deoarece se referă la procesele restaurantului și siguranța angajaților.
Trebuie să rețineți că un restaurant este un tip de afacere riscant, care se ocupă cu alimente, depozitarea alimentelor, procesarea alimentelor și gătitul la temperatură înaltă. De asemenea, utilizarea de unelte ascuțite, podele alunecoase, sticlărie și spații închise în care se mișcă mai multe persoane crește riscul.
Regulile sunt în vigoare pentru a evita toate acestea sau, cel puțin, pentru a reduce șansele de accidente și greșeli.
Cum se creează regulile unui restaurant
Acum, vă voi spune despre procesul pe care trebuie să îl urmați pentru a crea regulile unui restaurant.
Pașii sunt destul de simpli, totuși, este vital să iei în considerare fiecare dintre diferitele categorii care vor necesita crearea unor reguli în restaurantul tău.
Acest lucru se datorează faptului că fiecare restaurant este diferit, așa că al dvs. poate necesita reguli specifice pentru a funcționa în siguranță.
Să începem!
1. Luați în considerare următoarele categorii
După cum am menționat mai devreme, primul lucru pe care ar trebui să îl luați în considerare sunt diferitele categorii sau diferitele tipuri de reguli pe care ar trebui să le aplicați în restaurantul dvs.
Diferitele tipuri sunt:
- Reguli de siguranță.
- Reguli de siguranță alimentară/inventar.
- Reguli de siguranță în bucătărie.
- Reguli de igienă și prezentare personală.
- Reguli de comunicare, tratament și relații interpersonale în zona de lucru.
- Reguli de comunicare cu clientul.
- Reguli pentru curățarea și organizarea bucătăriei.
- Reguli de curățenie și organizare a sălii de mese.
- Printre alte reguli specifice pe care doriți/ar trebui să le aplicați în restaurantul dvs.
Acestea sunt doar câteva dintre categoriile care ar putea necesita mai multă atenție în afacerea dvs. pentru a păstra ordinea, relațiile bune și pentru a evita accidentele.
2. Gândiți-vă la ceea ce doriți să evitați
Acest lucru este destul de simplu - gândiți-vă la greșelile, accidentele și rezultatele negative pe care doriți să le evitați în restaurantul dvs.
De exemplu, doriți să evitați:
- Că personalul din bucătărie este neglijent când vine vorba de folosirea aragazelor și a cuptoarelor pe gaz.
- Rugați personalul din bucătărie să lase murdare diferitele zone ale bucătăriei după serviciu, pentru a le curăța a doua zi.
- Că serverele dumneavoastră sunt neprofesioniste cu anumiți clienți.
- Lăsați clienții să intre în bucătărie sau în alte zone în care nu ar trebui să intre.
Sigur, ar trebui să vă gândiți bine și la anumite lucruri pe care doriți să le evitați.
De exemplu, ați dori să evitați ca carnea și peștele să fie depozitate foarte aproape unul de celălalt în camera dumneavoastră frigorifică, deoarece ar fi contaminate cu mirosuri sau arome nedorite.
Sau poate doriți ca serverele dvs. să poarte mereu pantofi cu talpă anti-alunecare în restaurant.
Ar trebui să țineți cont de fiecare lucru pe care doriți să îl evitați și să treceți la pasul următor.
3. Creați regula într-un mod care să evite problema în mod eficient
Acest pas poate suna evident, cu toate acestea, există multe reguli care nu sunt cu adevărat o soluție ideală pentru problema pe care încercați să o rezolvați. Acest lucru, la rândul său, poate ajunge să provoace mai multe probleme inutile în restaurantul tău. Există, de asemenea, posibilitatea ca regula pe care o creați să fie nespecifică, lăsând puncte oarbe.
De exemplu, regula conform căreia bucătarii tăi ar trebui să folosească brichete pentru a ilumina bucătăria, în loc să folosească hârtie sau târâți lungi de lemn .
Acest lucru îi poate determina să folosească brichete obișnuite în loc de brichete de bucătărie, ceea ce poate provoca accidente.
În schimb, regula ar trebui să fie să folosească o brichetă de bucătărie pe care ați cumpărat-o pentru sarcină sau, mai bine, pilotul integrat al bucătăriei .
Pentru a realiza acest pas, trebuie doar să vă gândiți la scopul fiecărei reguli, la posibilele greșeli sau punctele moarte ale regulii și la modul în care problema ar putea fi rezolvată eficient.
4. Creați consecințe pentru a aplica regula
Nu există reguli fără consecințe. În restaurante, există mai multe modalități de a aplica regulile care vă pot ajuta să vă mențineți personalul la rând în orice moment.
Sigur, trebuie să vă asigurați că pedeapsa are sens.
De exemplu, nu ar avea sens să concediezi un bucătar pentru o simplă greșeală sau să scazi puțin din salariu - asta este ceva ce nu ar trebui să faci niciodată.
În schimb, poți să-l antrenezi pe bucătar, să explici ce a greșit și să-l avertizi, înainte de a lua măsuri mai drastice.
De asemenea, ar trebui să vă asigurați că pedeapsa în sine are sens.
Continuând cu exemplul anterior al regulii brichetei de bucătărie, nu te-ai putea supăra pe bucătari dacă aceștia luminează bucătăria restaurantului în alt mod dacă nu oferi o brichetă de bucătărie .
Acest lucru se adaugă și la specificitatea regulii.
Reguli cruciale ale unui restaurant
Aici am sa va povestesc despre cele mai importante reguli pe care trebuie sa le aiba fiecare restaurant in diferitele categorii mentionate mai devreme. Acestea vă vor servi și ca ghid rapid pentru a începe să creați reguli pentru restaurantul dvs.
Reguli generale de siguranță
Regulile generale de siguranță variază în funcție de locul în care vă aflați și, în unele locuri, este important ca restaurantul dvs. să aibă măsuri de securitate, protocoale și multe altele în vigoare în caz de urgență pentru a putea funcționa.
Cele mai comune reguli de siguranță în restaurante sunt:
- Preveniți restaurantul să aibă mai multe persoane înăuntru decât cele recomandate pentru spațiul total.
- Evitați în niciun fel blocarea ieșirilor de urgență.
- Verificați starea echipamentului de securitate al restaurantului la fiecare 3 luni.
- Efectuați exerciții de evacuare și de incendiu la fiecare 3 luni sub supravegherea ofițerilor de siguranță industrială din organizațiile publice.
- Nu fugi în restaurant.
- Personalul trebuie să poarte mănuși, șorțuri și încălțăminte de siguranță în orice moment.
De remarcat faptul că regulile de siguranță sunt mai generale și pot fi aplicate atât clienților, cât și angajaților, atâta timp cât siguranța restaurantului este în pericol.
Regulile privind siguranța alimentelor/inventarul
Regulile privind siguranța alimentelor și inventarul sunt menite să asigure că toate alimentele sunt depozitate corect pentru a-și menține calitatea și pentru a fi sigure pentru consumul de către clienți.
Câteva reguli comune sunt:
- Organizați alimente noi în spatele frigiderului sau al camerei frigorifice, astfel încât cele care au fost păstrate cel mai mult timp să fie întotdeauna folosite primele.
- Cântăriți alimentele atunci când furnizorii restaurantului dvs. le livrează.
- Păstrați alimentele în mod corespunzător de îndată ce sunt livrate.
- Segmentați bine spațiul de depozitare pentru a evita contaminarea încrucișată.
- Notează fiecare ingredient care este folosit în fiecare zi.
- Anunțați bucătarul sau managerul de inventar înainte de a scoate ceva din inventar.
Aceste reguli pot ajuta, de asemenea, la reducerea furtului, pierderilor și a altor probleme care pot exista în restaurantul dvs. care vă fac să pierdeți bani.
Reguli de siguranță în bucătărie
Regulile de siguranță în bucătărie sunt vitale, deși asta depinde și de tipul de restaurant pe care îl ai. Cele mai importante sunt cele legate de funcționarea echipamentelor de bucătărie , cum ar fi feliatoarele, robotele de bucătărie, plitele și cuptoarele - practic orice ar putea provoca un accident major.
De asemenea, puteți crea reguli care să prevină accidentele obișnuite.
Câteva reguli care ar trebui să existe în toate bucătăriile de restaurant sunt:
- Folosiți mănuși pentru a scoate tăvile fierbinți din cuptor.
- Purtați șorțuri groase pentru a evita arsurile.
- Purtați pantofi de siguranță cu tălpi antiderapante pentru a evita căderile.
- Păstrați piloții din bucătărie mereu porniți.
- Asigurați-vă că stingeți toate luminile, închideți racordurile de gaz și multe altele atunci când închideți restaurantul.
- Cei mai noi membri ai bucătăriei ar trebui să fie întotdeauna instruiți înainte de a începe să lucreze.
- Ajutoarele de bucătărie cu puțină experiență nu pot aprinde cuptoarele, bucătăriile sau folosi alte echipamente periculoase fără supravegherea superiorilor lor.
- Nimeni, în afară de echipa de bucătărie, nu ar trebui să intre în zonă în timp ce restaurantul funcționează.
Aceste reguli vă pot scuti de o mulțime de probleme, accidente și multe altele care sunt de fapt destul de comune în spațiul bucătăriei.
Reguli de igienă și îngrijire
Aceste reguli sunt vitale pentru ca personalul dumneavoastră să fie întotdeauna prezentabil la locul de muncă – indiferent de poziția lor specifică.
Există mai multe reguli care sunt destul de comune în această categorie:
- Chelnerii trebuie să se prezinte la locul de muncă recent îngrijiți.
- Ospatarii trebuie sa-si pastreze uniformele curate in orice moment.
- Chelnerii ar trebui să păstreze o uniformă suplimentară cu ei pentru a se schimba în caz de accidente, pete și multe altele.
- Evita sa folosesti parfumuri sau colonii care pot altera aroma sau savoarea mancarurilor, sau apetitul mesenilor.
- Utilizați întotdeauna uniforma corect și fără modificări.
Aceste reguli sunt întotdeauna recomandate pentru ca chelnerii tăi să nu deranjeze mesenii în niciun fel din cauza lipsei de igienă, ceea ce este foarte neprofesionist și nu se poate întâmpla într-un restaurant.
Reguli de comunicare, tratament și relații interpersonale în zona de lucru
Aceste reguli sunt vitale pentru ca angajații tăi să aibă întotdeauna o relație bună între ei, care este pașnică și profesionistă.
Cele mai vitale sunt:
- Angajații nu trebuie să aibă probleme între ei care să afecteze serviciul clienți în restaurant.
- Angajații ar trebui să trimită plângeri direct managerului, astfel încât acestea să poată fi mediate în mod corespunzător.
- Nu pot exista altercații în fața clienților sau în timpul serviciului.
- Relațiile romantice între angajați nu sunt permise, iar dacă există, aceștia trebuie să informeze echipa de resurse umane pentru a primi instrucțiuni detaliate în acest sens.
- Angajații trebuie să mențină comunicarea între ei în orice moment pentru ca restaurantul să funcționeze corect.
Aceste reguli vă vor ajuta, de asemenea, să îmbunătățiți rezolvarea problemelor în rândul angajaților dvs. de la restaurant.
Reguli de comunicare cu clientul
Regulile de comunicare cu clientul sunt vitale pentru ca ospatarii sa poata oferi in orice moment un serviciu bun si pentru ca serviciul sa fie adecvat tipului de restaurant.
Cele mai frecvente sunt:
- Chelnerii ar trebui să pună întotdeauna întrebări despre alergii sau să informeze clienții că unele feluri de mâncare conțin alergeni pentru a evita accidentele.
- Ospătarii trebuie să ofere întotdeauna o descriere detaliată a costurilor individuale atunci când predau factura.
- Chelnerii trebuie să folosească un limbaj incluziv, bune maniere și să respecte clienții în orice moment.
- Problemele trebuie rezolvate folosind scripturile de serviciu .
- Problemele grave trebuie raportate direct managerului restaurantului.
Acest lucru vă va ajuta să gestionați interacțiunile cu diferitele tipuri de clienți de restaurant care pot apărea în afacerea dvs., precum și problemele care se pot dezvolta în serviciu.
Acest lucru este, de asemenea, vital pentru a gestiona mai bine reputația companiei, recenziile și multe altele.
Curățenia bucătăriei și reguli de organizare
Reguli de curățenie și organizare trebuie să existe în toate restaurantele, deoarece întăresc regulile de comunicare între angajați, regulile de igienă și siguranța alimentelor.
Cele mai importante sunt:
- Bucătarii trebuie să își curețe întotdeauna zonele de lucru respective.
- În fiecare săptămână se va face o curățare profundă a bucătăriei restaurantului.
- Bucătarii ar trebui să ajute la curățarea bucătăriei și să se asigure că vasele murdare, ustensilele și multe altele ajung întotdeauna la mașina de spălat vase.
- Dacă ceva este vărsat în bucătărie, trebuie curățat temeinic cât mai curând posibil pentru a evita complicațiile și accidentele viitoare.
- Toate articolele din sticlă și tacâmurile care urmează să fie utilizate în serviciu trebuie verificate pentru a se asigura că sunt curățate corespunzător înainte de a fi utilizate în serviciu.
- Deșeurile de serviciu trebuie separate pentru a respecta standardele de reciclare ale restaurantului.
Aceste reguli sunt ușor de stabilit și vor contribui în mare măsură la îmbunătățirea distribuției sarcinilor de curățenie în bucătărie.
Sunt regulile pe care ar trebui să le stabiliți cât mai curând posibil atunci când vă deschideți restaurantul.
Reguli pentru curățarea și organizarea FOH
Ar trebui să vă instruiți chelnerii și echipa de curățenie, dacă aveți una, astfel încât sala de mese a restaurantului dvs. să fie mereu curată și organizată.
Cele mai importante sunt:
- Angajații de curățenie ar trebui să verifice dacă mesele sunt curate după ce fiecare client părăsește restaurantul.
- Chelnerii ar trebui să întrebe înainte de a scoate farfuriile după ce mesenii termină de mâncat.
- Chelnerii ar trebui să fie conștienți de petele de pe fețe de masă, farfurii, podea și uniformele celorlalți serveri în orice moment.
- Ospătarii trebuie să se asigure că toate felurile de mâncare sunt placate corespunzător, că arginteria și tacâmurile sunt curate și multe altele înainte de a părăsi bucătăria.
- Toaletele din restaurant trebuie verificate din oră în oră pentru a vă asigura că sunt apte pentru service.
Aceste reguli vă vor ajuta să faceți o impresie bună asupra mesenilor dvs., să vă păstrați restaurantul impecabil și să vă instruiți angajații pentru a vă asigura că așa este de fiecare dată.
Regulile nu au fost făcute pentru a fi încălcate
Toate regulile pe care le stabilești în restaurantul tău trebuie să aibă un scop anume, să rezolve o problemă comună, iar dacă sunt încălcate, trebuie să aibă consecințe.
Nu te poți aștepta ca restaurantul tău să rămână în ordine în orice moment dacă nu ai reguli - este o unitate care funcționează datorită unor oameni inerent haotici.
Prin urmare, trebuie să rețineți că, pentru ca regulile tale să fie aplicate, trebuie să te asiguri că angajezi oameni care sunt dispuși să le respecte.
Vă recomand să citiți articolul nostru despre managementul personalului , deoarece vă va ajuta să angajați personalul potrivit și să îl gestionați astfel încât restaurantul dvs. să funcționeze în cel mai bun mod posibil.
Ai reguli în restaurantul tău?