Nu sunteți sigur care sunt obiectivele unui restaurant?
Vrei să-ți stabilești obiective pentru afacerea ta cu alimente?
Restaurantele, ca și alte tipuri de afaceri, trebuie să aibă obiective care să le permită să se dezvolte în moduri diferite.
Fie că vrei ca restaurantul tău să fie mai profitabil, să aibă mai multă prezență pe rețelele de socializare sau să reții cât mai mulți clienți, ar trebui să stabilești obiective realiste care să te ajute să atingi aceste lucruri.
În acest articol vă voi vorbi despre:
- Obiectivele unui restaurant și importanța acestora.
- Cele două tipuri principale de obiective pe care ar trebui să le stabiliți.
- Și pașii pe care trebuie să îi faci pentru a crea obiective realiste și realizabile.
Există multe beneficii de care poți profita în afacerea ta, creând obiectivele potrivite. Mai mult, o afacere fără obiective este obligată să eșueze, să stagneze și să devină o sursă de frustrare pentru proprietar.
Acest articol vă va ajuta să evitați asta cu orice preț!
Obiectivele unui restaurant
Obiectivele unui restaurant sunt vitale pentru ca acesta să funcționeze corect.
La urma urmei, obiectivele afacerii tale sunt nordul tău și ar trebui stabilite la elaborarea planului de afaceri.
Nu poti avea o afacere fara obiective pentru ca foarte curand vei descoperi ca nu ai o filozofie care sa te incurajeze sa imbunatatesti in tot ceea ce faci cu restaurantul tau.
Acest lucru este, de asemenea, important pentru a defini misiunea, viziunea și valorile afacerii dvs.
Având obiective clare și definite vă va ajuta, de asemenea:
- Antrenează-ți personalul pentru a se strădui să atingă aceste obiective.
- Sa ai o mentalitate strategica cu privire la fiecare activitate desfasurata in restaurantul tau care influenteaza acele obiective.
- Pentru a crea un plan de creștere care să vă permită să vă dezvoltați restaurantul în diferite zone.
- Și pentru a vă maximiza profiturile, profitabilitatea și sustenabilitatea cu obiectivele corecte.
Dacă nu ai obiective clare, vei pierde aceste beneficii, care vor scădea putere și potență din fiecare dintre eforturile tale sau ale angajaților tăi.
Acest lucru poate afecta și percepția pe care o au clienții tăi despre afacerea ta, care după un timp va fi stagnată, uluită sau nu foarte originală.
În consecință, ar putea cauza, de asemenea, afacerea dvs. să eșueze din cauza lipsei de inovație, a problemelor monetare sau a multor mici probleme care au devenit catastrofale atunci când sunt adunate.
În continuare, vă voi povesti despre cele două tipuri principale de obiective ale unui restaurant.
Obiectivul general al unui restaurant
Primul tip este obiectivul sau obiectivele generale ale unui restaurant. Acestea sunt obiective care sunt, după cum sugerează și numele, mai puțin definite.
Ele pot fi de diferite tipuri, cum ar fi:
- Creșteți vânzările și profiturile.
- Creșteți expunerea restaurantului.
- Mențineți restaurantul profitabil în orice moment.
- Păstrați oferta gastronomică a restaurantului ieftină sau low-cost.
- Maximizați sustenabilitatea și eficiența restaurantului.
Obiectivele generale sunt ceva mai strategice intrucat, pentru a le atinge, va trebui sa iei o serie de decizii care sa te apropie putin de acest rezultat favorabil.
Multe obiective generale sunt pe termen lung sau infinite într-un fel, în sensul că va exista întotdeauna o nouă modalitate de a le „atinge”.
De exemplu, „creșterea vânzărilor și a profiturilor” este un obiectiv care se bazează pe înregistrări sau repere pe care le poți depăși cu afacerea ta în cele din urmă dacă iei deciziile corecte.
Obiectivele specifice ale unui restaurant
Obiectivele specifice ale unui restaurant sunt mai putin strategice pentru ca trebuie sa aiba pasi exacti pe care trebuie sa ii urmezi pentru a le atinge. La rândul lor, obiectivele specifice contribuie puțin mai mult la obiectivele generale.
De asemenea, obiectivele specifice unui restaurant sunt mai lungi. Aici sunt cateva exemple:
- Maximizați vânzările studiind și optimizând orele de deschidere pentru a profita mai bine de orele de vârf sau de orele despre care s-a dovedit că generează cele mai multe vânzări dintre cele mai profitabile feluri de mâncare.
- Îmbunătățiți expunerea online a restaurantului dvs. prin optimizarea prezenței sale în rețelele sociale, crearea unui site web și aplicarea unei strategii SEO cu cuvinte cheie de înaltă performanță.
- Creați o strategie de fidelizare a clienților care să conecteze cu clienții dvs. pe diferitele canale ale restaurantului și creați o campanie de marketing prin e-mail pentru a trimite oferte care vă ajută să fidelizați.
- Îmbunătățiți serviciul pentru clienți în restaurant, instruindu-vă personalul să folosească scripturi de vânzări, să-și îmbunătățească abilitățile de rezolvare a problemelor, dicția și manierele în timp ce interacționează cu clienții.
Obiectivele specifice ale unui restaurant sunt diferite prin aceea că pot fi actualizate sau modificate pe măsură ce sunt atinse.
Cu toate acestea, este o idee bună să creați și o infrastructură care să permită ca schimbările să fie permanente. Astfel, vei evita să pierzi timpul cu obiectivele pe care le-ai atins deja, dar care au scăzut în timp.
De exemplu, puteți atinge obiectivul de îmbunătățire a serviciului pentru clienți cu toți pașii pe care i-am menționat mai sus, dar dacă nu setați aceștia să fie aplicați fiecărui angajat nou, calitatea serviciului va scădea în cele din urmă odată ce angajați oameni noi.
Obiectivele specifice sunt ceva mai complexe, cu toate acestea, sunt ușor de stabilit dacă urmați procedura corectă.
Pași pentru a crea obiective pentru un restaurant
Acum vă voi oferi pașii specifici pe care trebuie să îi urmați pentru a crea obiective pentru restaurantul dvs.
Scopul acestor pași este de a:
- Creați obiective care sunt realizabile și realiste.
- Creați obiective măsurabile.
- Creați obiective pe care le puteți crea infrastructuri sau sisteme în jur pentru a vă asigura că acestea nu scad odată ce le-ați atins.
- Creați un plan specific care vă permite să atingeți fiecare obiectiv.
Trebuie remarcat faptul că am creat acești pași pe baza strategiei SMART de creare a obiectivelor .
Prin urmare, tipul de obiective pe care le veți putea crea cu acești pași vor fi obiective specifice .
Ca exemplu, voi folosi obiectivul de a maximiza numărul de comenzi de livrare sau de livrare.
Să începem cu pașii!
1. Asigurați-vă că obiectivul este specific
Strategia SMART de la început spune că obiectivul trebuie să fie specific.
De aceea, trebuie sa iti creezi obiective cu rezultate specifice si reduse, in loc de rezultate care sa aiba un mare impact asupra afacerii tale.
Gândiți-vă la obiective care sunt ca un grăunte de nisip într-o clepsidră - obiectivul general este atins odată ce fiecare grăunte de nisip este în partea de jos.
Scopul meu este:
Maximizați numărul de comenzi de livrare cu 50%.
Să presupunem că restaurantul meu primește aproximativ 100 de comenzi de livrare în fiecare lună și că acesta este un serviciu nou.
Scopul general pe care acest obiectiv specific l-ar ajuta este de a maximiza vânzările restaurantului meu.
2. Obiectivul trebuie să fie măsurabil
A te asigura că obiectivul tău este măsurabil necesită mai multe lucruri.
Ar trebui să vă asigurați că:
- Obiectivul tău este specific.
- Că aveți instrumentele corecte pentru a colecta date.
- Că puteți izola anumite date care vă permit să calculați rezultatul.
Pentru scopul meu, trebuie să măresc comenzile de livrare ale restaurantului meu cu 50%, ceea ce înseamnă încă 50 de comenzi pe lună.
Va trebui să obțin date specifice pentru a putea măsura aceste obiective.
Pentru asta voi folosi sistemul POS restaurant Waiterio și pagina web care este creată automat pentru afacerea mea.
Pentru a izola aceste date, voi recrea preparatele din meniul meu, dar voi adăuga eticheta (livrare). Voi adăuga, de asemenea, costul serviciului, costul per recipient și multe altele ca ingrediente ale felului de mâncare pentru a justifica o mică creștere a prețului.
Astfel, persoanele care doresc să utilizeze serviciul de livrare vor putea alege cu ușurință aceste articole specifice și asta îmi va oferi și date pentru a calcula performanța serviciului la sfârșitul lunii.
3. Scopul trebuie să fie realizabil
Acest pas înseamnă că trebuie să vă asigurați că obiectivul dvs. este cât se poate de realist.
În cazul meu, știu că acest obiectiv este realizabil deoarece acest serviciu de livrare este relativ nou în restaurantul meu.
Asta înseamnă că pot să-l optimizez în diferite moduri, să-mi îmbunătățesc strategia de marketing și să îmbunătățesc alte aspecte ale afacerii mele pentru a crește numărul de comenzi pe lună cu 50%.
Cu toate acestea, a dori să măresc imediat comenzile de livrare ale restaurantului meu cu, să zicem, 250%, este puțin exagerat - deși nu voi nega că ar fi grozav!
În acest sens, trebuie să-ți creezi obiective care să fie realiste și posibile și să eviți să vrei să atingi obiective imposibile care nu vor decât să-ți provoace frustrare sau să te facă să-ți pună la îndoială metodele.
Vă recomand să începeți cu obiective mici, astfel încât să vă puteți ajusta cu ușurință strategiile.
4. Obiectivul trebuie să fie relevant
Acest pas înseamnă că trebuie să vă asigurați că fiecare obiectiv specific pe care îl creați este relevant, astfel încât să puteți atinge obiectivele generale ale restaurantului dvs.
În cazul meu, scopul meu general este să maximizez vânzările și profiturile restaurantului meu.
Prin urmare, sunt destul de sigur că obiectivul meu de a maximiza comenzile de livrare este relevant pentru a-mi îmbunătăți în continuare vânzările.
Ori de câte ori aveți îndoieli cu privire la relevanța obiectivului dvs., studiați influența pe care o va avea asupra obiectivelor dvs. generale pentru a o confirma.
5. Scopul trebuie să fie oportun
Momentul obiectivului înseamnă că ar trebui să stabiliți o limită de timp pentru a atinge obiectivul - care este, de asemenea, recomandat să fie un interval de timp realist.
Acest lucru este foarte important, astfel încât să vă puteți face timp pentru a crea soluții sau pentru a lua decizii care să vă ajute să vă atingeți obiectivele.
De asemenea, vă va oferi timp astfel încât să puteți studia rezultatele, mai degrabă decât să vă devansați, având așteptări mari cu privire la eficacitatea metodelor dvs.
Continuând cu exemplul meu, va trebui să mai adaug o linie la obiectivul meu.
Scopul meu este să măresc comenzile de livrare:
- Cu 50%.
- În trei luni.
- Adăugând acest serviciu strategiei mele de marketing pe rețelele sociale.
- Spre site-ul meu.
- Și proiectarea unui banner fizic pe care să îl plasez în restaurantul meu.
Avand in vedere ca obiectivul meu trebuie sa fie masurabil si ca campaniile de marketing iau timp, cred ca sunt suficiente trei luni pentru ca acesta sa intre in vigoare si sa obtina rezultate consistente.
6. Creați un sistem care să vă permită realizărilor să reziste
Am creat acest pas pentru a sublinia crearea de sisteme care să vă permită să vă transformați realizările în noua normalitate.
De exemplu, dacă comenzile mele de livrare cresc cu 50%, nu vreau să scadă în lunile după ce ating acest obiectiv.
În schimb, vreau să fie așa în mod constant și să crească de atunci.
Din acest motiv, voi crea un calendar de publicații lunare care să-mi permită să le reamintesc urmăritorilor mei de pe rețelele de socializare că ofer un serviciu de livrare în restaurantul meu.
Astfel, mă voi asigura că acest serviciu rămâne în mintea mesenilor mei și că vânzările rămân la niveluri apropiate sau peste 150 pe lună.
7. Actualizați-vă obiectivele
Pe lângă crearea unor sisteme astfel încât fiecare realizare să reziste, îți recomand să-ți actualizezi și obiectivele pentru a-ți maximiza rezultatele cât poți de mult.
De exemplu, în următoarele luni după ce mi-am atins obiectivul și am creat un sistem de întreținere, vreau să-mi cresc din nou comenzile cu 20%.
Acest pas poate fi aplicat până când obiectivul tău este minim, pentru a elimina greșelile comune și pentru a-ți îmbunătăți și mai mult restaurantul.
Sigur, este o idee bună să faci asta după ce ai atins alte obiective care îmbunătățesc alte aspecte ale afacerii tale. Astfel iti faci restaurantul sa se imbunatateasca in toate domeniile, in loc sa ai o zona foarte dezvoltata, iar restul plin de puncte slabe.
Câte obiective ar trebui să aibă restaurantul meu?
Restaurantul tău nu trebuie să aibă 100 de obiective pentru ca acesta să crească.
În schimb, este o idee mai bună ca în fiecare semestru sau în fiecare an să te concentrezi pe câteva obiective specifice care să-ți ajute restaurantul să crească în diferite domenii.
Vă recomand să creați maximum trei obiective generale și aproximativ trei obiective specifice pentru fiecare obiectiv general.
În acest fel, vă puteți menține restaurantul în creștere la un ritm constant în orice moment.
Un proiect fără obiective nu este viabil!
O afacere care nu are obiective nu își poate crește sau îmbunătăți activitățile. Nu există o afacere nihilistă .
Dacă simți că afacerea ta stagnează, că nu ai atins obiectivele pe care le aveai în minte, este o idee bună să iei în considerare crearea de noi obiective folosind acești pași.
Un beneficiu pe care nu l-am menționat până acum este că a avea și a atinge obiectivele restaurantului tău este o mare motivație pentru succes, atât pentru tine, cât și pentru angajații tăi.
Îți creezi obiectivele de care restaurantul tău are succes? Așa sper!