Nu știi cum să alegi furnizorii pentru restaurantul tău?
Trebuie să începeți să alegeți furnizori pentru afacerea dvs. alimentară?
Când vine vorba de restaurante, alegerea celor mai convenabili furnizori vă poate salva sau vă poate provoca multe probleme. Ei sunt cei care au puterea de a vă dezactiva complet sau parțial restaurantul într-o singură zi !
În acest articol, vă voi vorbi despre:
- Importanta alegerii celor mai buni furnizori pentru restaurantul tau.
- Procesul de selecție a furnizorilor.
- Tipurile de furnizori pe care ar trebui să le luați în considerare.
- Sfaturi pentru a le alege pe cele mai bune.
În plus, îți voi oferi câteva sfaturi pentru a deveni cel mai bun client pentru furnizorii tăi, deoarece consolidarea relației cu aliații tăi comerciali este vitală pentru afacerea ta.
Să începem!
Importanța alegerii celor mai buni furnizori pentru restaurantul dvs
Alegerea celor mai buni furnizori pentru restaurantul dvs. este o chestiune de viață sau de moarte - afacerea dvs. este aceea de a transforma produsele lor în mâncăruri delicioase pentru mesenii tăi!
Deci, dacă acele produse nu există, restaurantul tău are probleme serioase.
Este adevărat că un furnizor prost vă poate dezactiva afacerea într-o zi sau pur și simplu poate împiedica funcționarea restaurantului dvs. ajungând cu câteva minute sau ore mai târziu decât era planificat.
Sunt atât de importante pentru restaurantul dvs. încât ar trebui să le includeți chiar și în planul dvs. de afaceri .
În plus, te pot face să cheltuiești și mulți bani dacă îți trimit produse pe care nu le-ai comandat (mai ales dacă le primești fără să ceri), sau produse de proastă calitate, sau și mai rău, produse foarte apropiate de data de expirare. pe care trebuie să-l folosești mai repede decât ai plănuit.
Pe de altă parte, a avea furnizorii potriviți de partea ta poate ajuta foarte mult restaurantul tău.
Cum? Oferându-ți exact ceea ce ai nevoie și mai mult decât te aștepți.
Amintiți-vă că o afacere sănătoasă este o afacere în creștere - dacă furnizorii dvs. cresc, veți avea mai multe oportunități de a obține produse mai bune, mai multă varietate și multe altele.
Din aceste motive, este vital să ai parteneri de afaceri responsabili care creează sinergie între afacerea ta și a lor.
Dar cum poți obține această sinergie? Totul începe cu selectarea furnizorilor.
Vă spun mai multe despre proces mai jos.
Procesul de alegere a furnizorilor pentru afacerea dvs. alimentară
Alegerea celor mai buni furnizori pentru orice tip de restaurant nu trebuie să fie o sarcină dificilă. De fapt, este destul de simplu, mai ales dacă te afli într-o zonă cu disponibilitate largă de furnizori.
De aceea, vă împărtășesc aici procesul pe care l-am folosit pentru a le alege.
1. Identificați nevoile restaurantului dvs
Nevoile restaurantului dvs. sunt cele care vor dicta ce tip de distribuitori veți avea nevoie ca parteneri de afaceri.
Ar trebui să luați în considerare:
- Furnizori de carne de vită.
- Furnizori de legume. Unele restaurante vor avea nevoie de vânzători de legume în afara zonei lor pentru a obține unul sau două tipuri de legume.
- Furnizori de păsări de curte pentru pui, ouă și alte păsări.
- Furnizori de pește și fructe de mare.
- Distribuitori de condimente.
- Distribuitori de ulei vegetal.
- Distribuitori de produse de curatenie industriala.
În unele țări, este necesar ca restaurantele să aibă servicii specifice care se încadrează în categoria furnizorilor. De exemplu, servicii de curățare a echipamentelor industriale, curățarea capcanelor de grăsime, servicii de gestionare durabilă a deșeurilor pentru lucruri precum uleiul uzat și multe altele.
În plus, unele restaurante folosesc servicii suplimentare de la aceiași vânzători, cum ar fi carne curată, gata de servire, părți specifice de pui și multe altele.
Asigurați-vă că studiați această listă foarte bine.
Odată ce ai o listă cu nevoile specifice ale restaurantului tău, urmează următorul pas.
2. Identificați furnizorii potențiali
Acum că știi de ce ai nevoie, este timpul să începi să cauți furnizori. Există mai multe moduri prin care puteți obține informații despre furnizor.
- Puteți căuta pe site-uri web, cum ar fi listări și forumuri.
- Puteți căuta pe rețelele de socializare.
- Puteți solicita informații de la camerele de comerț despre furnizori.
- Puteți întreba colegii din alte restaurante.
- Poti intreba in restaurante.
Dacă aveți nevoie de produse greu de găsit, poate fi necesar să căutați companii puțin necunoscute consumatorului obișnuit, pentru servicii precum importul anumitor ingrediente și nu numai.
Dacă este cazul, puteți aborda restaurante similare cu ceea ce aveți în vedere pentru conceptul dvs. pentru a afla despre furnizorii lor, ceea ce este vital dacă doriți să obțineți autenticitate. Acest lucru este mult mai important dacă doriți să implementați gastronomii mai puțin populare.
3. Contactați Furnizorii
Odată ce aveți o listă decentă a furnizorilor de care aveți nevoie, este timpul să îi contactați.
Va trebui să puneți diferite întrebări legate de serviciul pe care îl furnizează:
- Dacă se pot ocupa de volumul de care aveți nevoie pentru fiecare comandă.
- Dacă se pot ocupa de numărul de comenzi pe care va trebui să le faceți săptămânal sau lunar.
- Costul serviciului.
- Dacă ar fi posibil să creșteți volumul comenzilor în viitor — dacă restaurantul dvs. este un succes, cu siguranță veți avea nevoie de mai multe provizii pentru a funcționa și nu puteți face asta dacă nu aveți o infrastructură solidă.
- Și orice întrebări mai importante pe care le puteți avea - este o idee bună să întrebați cât de mult puteți pentru a evita neînțelegerile mai târziu.
Nu uitați să vă descrieți în detaliu afacerea și nevoile dvs., deoarece aceasta este, de asemenea, o parte importantă a unei bune relații cu distribuitorii dvs.
Desigur, puteți încerca oricând să negociați, dar faceți-o în mod conservator, deoarece nu vă pot oferi un serviciu bun fără a percepe ceea ce este necesar.
4. Pune-ți furnizorii la încercare
În cele din urmă, ar trebui să începeți să lucrați cu noii dumneavoastră furnizori, distribuitori, producători și multe altele. Aceasta face parte din căutare, deoarece trebuie să vă transformați lista de nevoi de la primul pas într-o listă de verificare.
În primele trei luni, va trebui să vă asigurați că furnizorii își onorează încheierea tranzacției.
Care include:
- Livrarea comenzilor la timp.
- Fara produse deteriorate.
- Nu există produse în apropierea datei de expirare.
- Că nu aduc lucruri de care nu ai nevoie sau nu le-ai cerut.
- Și să mențină un preț bun sau măcar un preț constant în diferitele anotimpuri.
În cele din urmă, dacă nu își pot păstra partea lor din afacere, va trebui să începi să cauți din nou - dacă mai sunt și alții, desigur.
Ce să faci dacă nu există mulți furnizori în zona ta?
Dacă acesta este cazul, poate fi necesar să aplicați alte strategii pentru a le realiza, cum ar fi parteneriatul cu furnizori mici sau ferme de familie sau crearea propriilor furnizori investind în ferme și multe altele.
Cert este că va trebui să cheltuiți mult mai mulți bani sau chiar să vă reconsiderați dacă deschiderea unui restaurant în zona dumneavoastră este o idee bună. Atât de importanți sunt furnizorii.
Sfaturi pentru alegerea celor mai buni furnizori pentru restaurantul dvs
Iată câteva sfaturi simple pe care le puteți urma pentru a găsi cei mai buni furnizori:
- Căutați majoritatea furnizorilor din zona dvs. – astfel vă asigurați că totul este întotdeauna proaspăt. Acest lucru este vital dacă trebuie să folosiți multe legume în restaurantul dvs.
- Căutați producători locali care vă pot livra mai rapid produse esențiale. Dacă nu sunt cei mai buni, puteți apela la serviciile lor în caz de urgență.
- Nu încercați să găsiți prețuri mici fără a încerca mai întâi serviciul. Sunt firme cu prețuri mici care nu pot concura din punct de vedere al calității serviciilor cu altele mai scumpe.
- Daca ai nevoie de produse din alta regiune, cauta-le in cea mai apropiata regiune care ti le poate oferi. Acest lucru vă economisește costurile de transport și vă asigură că totul este proaspăt.
- Căutați recenzii ale furnizorilor pe internet și rețelele sociale. De asemenea, puteți discuta cu alți proprietari de restaurante pentru a întreba despre serviciu și dacă îl recomandă.
- Nu te mulțumi cu primii pe care îi găsești! Ar trebui să testați întotdeauna serviciul pentru o perioadă pentru a vă asigura că îndeplinește toate nevoile afacerii dvs. Dacă există ceva care poate fi îmbunătățit, puteți oricând să tratați cu alt furnizor.
Sfat suplimentar: Dacă trebuie să utilizați produse importate, verificați care este cea mai bună metodă. Poate fi mai ieftin să le importați singur decât să utilizați un serviciu pentru a face acest lucru. În plus, puteți crea o afacere secundară importând produse pe care alte companii le folosesc sau care se vând bine direct consumatorului.
Amintiți-vă să fiți un bun client
Ceva ce nu menționează toată lumea este că a avea furnizori buni nu înseamnă doar ceea ce pot face ei pentru tine - ca orice relație, este o stradă cu două sensuri .
Prin urmare, trebuie să vă amintiți întotdeauna să fiți un bun client pentru distribuitorii dvs.
Iată câteva sfaturi pe care le puteți folosi pentru a vă îmbunătăți relația cu acești parteneri de afaceri:
- Plătiți la timp și cu sumele întregi. Poate fi o prietenie, dar, în principal, este o relație de afaceri.
- Tratează-i bine pe cei responsabili cu livrarea produselor. Oferiți apă, mese simple, băuturi și alte politețe pentru a le câștiga încrederea. De asemenea, să fii o persoană bună nu te va costa nimic!
- Felicitează distribuitorii și furnizorii cu care ții legătura pentru o treabă bună. De asemenea, îi poți invita la cină cel puțin o dată, ca curtoazie.
- Organizați-vă comenzile și faceți-le întotdeauna la timp. Acest lucru va necesita, de asemenea, o bună gestionare a stocurilor.
- Sistematizează primirea comenzilor astfel încât să fie cât mai rapidă. Organizați-vă echipa din bucătărie și alți angajați pentru a ajuta la primirea livrărilor. Probabil că restaurantul tău nu este singurul în care trebuie să livreze!
- Nu încercați să negociați dacă sunteți mulțumit de serviciul pe care vi-l oferă.
- Lucrează la relația pe care o ai cu fiecare persoană care lucrează cu furnizorii tăi. De la distribuitori și responsabilii cu serviciul clienți până la persoanele cu cel mai înalt rang. Vor fi bucuroși să lucreze cu tine!
Aceste sfaturi simple te vor ajuta foarte mult să menții o relație bună cu furnizorii tăi.
În perioada în care am lucrat cu restaurante, am cunoscut mulți proprietari de restaurante care nu își dau seama că furnizorii nu sunt răi, dar că sunt clienți răi și că aceasta este o mare parte a problemei.
Nu fi acel client cu care nimeni nu vrea să lucreze.
Furnizorii dictează calitatea restaurantului dvs.!
Având în vedere că furnizorii sunt cei care dictează calitatea produselor pe care le folosești pentru a pregăti minunatele preparate din meniul tău , este o idee bună să menții mereu o relație bună cu aceștia.
O relație proastă cu ei poate cauza o mulțime de probleme. Produsele care sunt deteriorate, aproape de expirare, ambalate prost sau improprii pentru consum vor pierde mult timp - și dacă le folosiți, vă pot pierde restaurantul.
De aceea, fiecare parte a procesului unui fel de mâncare, de la fermă sau fabrică până la masă, trebuie să fie îngrijită, precum și relația cu oamenii care o fac posibilă.
Aveți o infrastructură bună de furnizori în restaurantul dvs.?